Most adj, hogy folytathassuk! Segíts a szupermentőnek! (videóval)

Utolsó pillanatok: még legalább 15 millió forint. Ennyi kell az ország egyetlen felnőtt intenzívellátásra kialakított mentőegységének megmentésére. Sorozatunkban ezért beszélgetünk a MICU személyzetével.

Egyre fogy az időnk, és csak egy dolog biztos:

Meg kell mentenünk a MICU-t, mert ez a csodálatos mentőjármű emberek ezreinek nyújt reményt minden évben! Ehhez november elejéig még legalább 15 millió forintot kellene összegyűjtenünk!

(A cikkünkben található gombokra kattintva kártyás fizetéssel, az adjukossze.hu felületén keresztül támogathatja a MICU működését – köszönjük! Ha csak egy megosztással tud segíteni, azt is megköszönjük!)

Videónkban ez alkalommal kollégánk, dr. Turcsányi Gabriella doktornő beszél arról, hogy miért is „micuzik” egy évtizede:

A MICU-ról röviden

  • Működése kezdete óta 22 ezer súlyos állapotban lévő, kiemelt gondoskodást igénylő emberen segített.
  • A MICU csapata, működésünk kezdete óta mintegy egymillió kilométert tett meg a magyar utakon.
  • A MICU csapata – a kezdetek óta – közel 700 ezer liter oxigént használt el lélegeztetésre.
  • A MICU csapatát évente 40-50 újraélesztéshez riasztják.
  • Évente legalább 900 olyan beteget szállítunk, akik folyamatos intenzív ellátásban részesülnek – a szállítás alatt is. Ők speciális terápiára szorulnak (ballonpumpa, ECMO, invazív vérnyomásmérés, keringéstámogatás, stb.)
  • A MICU – a kezdetek óta – több mint 40 ezer órát volt szolgálatban.

Nincs sok időnk, sajnos: november közepén be kell hoznunk az új járművet az országba, ha azt szeretnénk, továbbra is legyen egy ilyen szupermentőnk a magyar utakon. Ezért kérjük, adományával most támogassa munkánkat!

Nagy összegű, céges támogatások esetén a MICU vállalja, hogy támogatásukért cserébe céges bemutató napot szervezünk a munkatársaknak, azok családjainak. Ennek a céges akciónak a részletei ebben a cikkben olvashatóak.

Mindannyian azon vagyunk, hogy a MICU tovább dolgozhasson. Azok, akik ebben a csapatban dolgoznak, pontosan tudjuk, hogy mit jelent ez a jármű: esélyt. Ezt szeretnénk megmenteni az ön segítségével.

SEGÍTSETEK A MICU-NAK!

Más összegű, sőt rendszeres támogatást is felajánlhat az alábbi felületen keresztül: