Segíts a szuperhősnek: ismerd meg a MICU-t!

Magyarország utcáit évek óta járja egy különleges jármű: ő MICU, a mozgó intenzívosztály. Most a MICU-nak van szüksége a ti segítségetekre!

Hogy miben különleges a MICU? Elsősorban abban, hogy a MICU egy mozgó intenzívosztály: a legsúlyosabb állapotban lévő betegeket szállíthatja.

A MICU évente hatezer rászorulóval siet az őket fogadó intézményekbe. A betegeket speciális felszereltséggel, esetenként sokfős orvosi és ápolói stábbal kísérik.

Az alábbi videóban Örkényi Zsolt mentőtechnikus mesél erről a fantasztikus járműről:

Hogy miért hívják intenzív osztálynak?

Nem csak az elnevezésében az (mobile intensive care unit – azaz ‘mozgó intenzívosztály’). A MICU felszereltsége lehetővé teszi, hogy mozgás közben is biztosíthassuk ugyanazt a terápiát, amit egy intenzív osztályon kaphat a beteg.

Ilyen felszereltségű mentőjárműből csak ez az egy fut ma Magyarországon. Éppen ezért kérjük a te segítségedet!

A MICU-nak december végén lejár a működési engedélye, ezért indítottunk gyűjtést, hogy januártól új autóval folytathassuk ezt a fontos munkát!

Az elkövetkező hetekben több filmet láttok majd ezeken az oldalakon a MICU munkájáról, a mozgó intenzívosztályon dolgozó kollégákról. Reményeink szerint elkísérhettek majd bennünket munka közben is.

Mi, akik a MICU-n dolgozunk reméljük, januárban is folytathatjuk a munkánkat!

Segítsetek a MICU-nak!