A MICU segít neked – segíts te is a MICU-nak!

A MICU egy különleges, egyedülálló mentőautó: ő az egyetlen olyan jármű Magyarországon, ami egy folyamatos intenzív terápiát igénylő beteget egyik pontról biztonságosan el tud juttatni egy másik pontba. Különleges felszereltségével gyakorlatilag egy mozgó intenzív osztály, amin kimondottan felkészült orvosi–ápolói csapatok dolgoznak. Segítsetek a MICU-nak!

Ennek a speciális rohamkocsinak a feladata, hogy intenzív osztályokon fekvő, folyamatos intenzív terápiát igénylő betegeket biztonságban áttelepítse másik intézménybe, vagy másik intézményben elérhető vizsgálatra vigye. A rohamkocsi 2008 óta működik az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt, ahol naponta 4-6 kritikus állapotú beteg ellátását bízzák ránk.

A MICU-nak segítségre van szüksége! Az év végéig lejárnak a jelenleg használt járművünk engedélyei és új mentőautót kell beszereznünk. Kérünk, támogasd a MICU-t, hogy továbbra is szolgálhassa egy ilyen jól felszerelt mentőautó a Magyarországon rászoruló betegeket is!

A M.I.C.U. egyébként nem csak egy szép név, de egyben a sürgősségi orvostanban használt kódnév is: a Mobile Intensive Care Unit rövidítése, magyarul mobil intenzív osztályt, még pontosabban mobil intenzív ellátó egységet jelent.